Užijte se příjemné letní posezení díky stínící plachtě na terasu

Kvě 30, 2024
Lifestyle
0 0

Ať už plánujete grilování s přáteli nebo poklidné lenošení s knihou, správné zastínění terasy je v letních měsících nezbytné. Stínící plachta na terasu vám poskytne útočiště před žhavými slunečními paprsky a vytvoří příjemný chládek, kde si můžete vychutnat každou chvilku strávenou venku.

Stínící plachta na terasu

Existuje celá řada možností, jak efektivně zastínit terasu či venkovní posezení. Mezi nejoblíbenější patří stínící plachty, které propouštějí světlo, ale chrání před přímým slunečním zářením. Tyto plachty jsou ideální pro terasy, kde chcete trávit čas v teplých letních měsících. Pokud však potřebujete terasu použít i v případě deště či sněžení, vhodnější budou krycí plachty z nepromokavého materiálu.

Velkou výhodou je možnost zakoupení stínící plachty na míru přesně dle rozměrů vaší terasy. Plachty na míru se hodí zejména pro terasy nepravidelných tvarů nebo pro specifické požadavky na materiál, barvu či způsob uchycení.

Na co si dát pozor při výběru plachty na terasu

Při výběru stínící plachty na terasu je důležité zvážit několik faktorů:

  • Velikost terasy: Plachta by měla být dostatečně velká, aby pokryla celou terasu a poskytovala stín i v horkém letním slunci.
  • Orientace terasy: Pokud je terasa orientována na jih, budete potřebovat plachtu s větší odolností proti slunečnímu záření.
  • Materiál plachty: Krycí plachty bývají vyrobeny z tkaného polyethylenu, zatímco stínící plachty z HDPE nebo polyesteru. Materiál by měl být odolný proti UV záření, vodě a větru.
  • Způsob uchycení: Plachty se dají uchytit k zdi domu, pergoly nebo ke stromům pomocí oček, lan a popruhů. Důležité je zvolit pevné uchycení, které odolá i silnějšímu větru.

Na trhu najdete plachty v různém provedení – od klasického čtvercového či obdélníkového tvaru přes trojúhelníkový střih až po plachty na míru.

Pokud hledáte kvalitní krycí či stínící plachtu nebo plachtu na míru pro zastínění vaší terasy, navštivte e-shop Peplachty.cz. Kromě plachet zde najdete i veškeré potřebné doplňky, jako jsou popruhy či uchycovací očka. Stačí si jen vybrat barvu a materiál stínící plachty a můžete se těšit na chladivý stín po celé horké léto.