Prodej rodinného domu, Moravec, 300 m2

Moravec


4 450 000 Kč /za nemovitost
HYPOTÉKA od 21 207 Kč /měs.

(včetně právního a realitního poprodejního servisu)


Regionální dodavatelé v Moravci

Popis

Na základě výhradního zastoupení si Vám dovolujeme nabídnout možnost koupě vícegeneračního či víceúčelového domu nacházejícího se uprostřed bohatých jehličnatých lesů, polí a luk, v krajině bohaté na rybníky s nadmořskou výškou 526 m n. m. v samotném srdci východní části Českomoravské vysočiny, nedaleko od Vírské přehrady a Žďárských vrchů v obci Moravec.

Obec Moravec se nachází mezi Novým městem na Moravě, Velkým Meziříčím a D1 (obě města vzdálená 16 km), pouhých 7 km do Křižanova, kde je zastávka vlakového spojení, 27 km do Tišnova a 50 km do jihomoravské metropole.

Současná podoba polořadového, podsklepeného dvoupodlažního domu se sedlovou střechou pochází z dvacátých let 20. století. Prostorný dům skýtá možnost modernizace či rekonstrukce a v neposlední řadě potencionál upravit si bydlení podle vlastních představ. Tímto může dojít k dokonalému skloubení ikonické krajiny se současnými požadavky moderního a elegantního bydlení, podnikání či kombinaci rezidentního využití s podnikáním, případně vhodné k rekreaci a relaxaci, ale i jako zajímavá investice menšího developerského projektu pro výstavbu až čtyř bytů.

Na domě byla započata rekonstrukce střešního pláště, včetně krovů a vikýře s okny, kde je zajištěna příprava prostorné půdní vestavby. V domě je uskladněný stavební materiál pro pokračování rekonstrukce a modernizace domu. Tento materiál je možné po dohodě s majitelem odkoupit, ale není to podmínkou.

Dům je napojen na elektřinu, plyn a vodu, odpad je řešen formou septiku/jímky. Průkaz energetické náročnosti budovy nebyl doposud majitelem předložen, resp. je ve stádiu zpracování. V souladu s právní úpravou proto RK uvádí energetickou třídu “G“.

Obec disponuje základní vybaveností, základní a mateřskou školou, Dětským hřištěm Moravec, Českou poštou, autobusovou zastávkou, obchodem s potravinami obchodního řetězce COOP VM a Moraveckou hospodou.

Okolní krajina vybízí ke sportovním aktivitám, jako jsou pěší a cyklistické výlety. V zimě jsou zde sněhovým skútrem vytvářeny běžecké stopy. Jehličnaté lesy jsou rájem houbařů, sběru lesních plodin, široké škály divoké zvěře, ale především rybářů, jelikož v okolí Moravce je roztroušeno na 250 rybníků a rybníčků. Koupání je možné např. u rybníka Piknusek, který má písečnou pláž. Mezi atrakce okolí jistě patří i nedaleký Mitrovský Angus, unikátní místo s prodejnou vyzrálého hovězího masa, steakovou restaurací, westernovou arénou, kde probíhají jezdecké závody i farmářské trhy s možností ustájení koní u restaurace, vyhlášený Balónový hotel Radešín, který mimo jiné nabízí možnost vyhlídkových letů horkovzdušným balónem či Zábavní park Šikland.

Nabízený dům je v bezprostřední blízkosti areálu renesančního zámku, původně tvrz ze 14. století, po požáru klasicistní a zámeckého parku s velkou sbírkou exotických dřevin s barokním kostelem a sýpkou. V roce 1879 nechala manželka saského krále Alberta I. ve vsi zřídit starobinec s názvem Louisin dům, k uctění památky své matky Luisy, majitelky panstv

Cena
4 450 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Poznámka k ceně
včetně právního a realitního poprodejního servisu
Aktualizováno
17. 7. 2024
Adresa
Moravec
ID
215
Stavba
Cihlová
Stav objektu
V rekonstrukci
Plocha užitná
300 m2
Typ objektu
Patrový
Lokalita objektu
Centrum obce
Plocha nemovitosti
286 m2
Třída energetické náročnosti
G - Mimořádně nehospodárná

Máte zájem o tuto nemovitost?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@realitymat.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Kontakt

Mgr. Jiří Feyrer

Mgr. Jiří Feyrer

Přihlášení k odběru

Nenechte si ujít nejnovější nabídky prodeje rodinných domů v Moravci (okr. Žďár nad Sázavou).

Tipy Realitymatu

Podobné nabídky