Prodej rodinného domu, Rašovice, 158 m2 (ID: 1522185)

Úštěk - Rašovice, okres Litoměřice


3 200 000 Kč
HYPOTÉKA od 15 250 Kč /měs.
Regionální dodavatelé v Rašovicích

Popis

Nabízíme k prodeji památkově chráněný statek v Rašovicích u Katovice. Jedná se o původní venkovskou, zemědělskou usedlost z roku 1885 vyžadující celkovou rekonstrukci. Díky statusu - památka chráněná státem lze požádat o dotace na rekonstrukci. Dispozice obytné části v 2. NP, schodiště, hala, soc. zařízení koupelny s WC mísou a sprchovým koutem a el. zásobníkem TUV. tři místnosti, světnice s kuch. koutem a sporákem, obytná místnost a ložnice. Z haly, chodby vstup na pavlač. 1. NP je pod uzavřením obytná část tří místností bez určení typu, pouze jedna místnost s kamny na tuhá paliva a plotnou. Koupelna vybouraná bez vybavení a zařízení. Záchod je mimo obytnou plochu, volně v chodbě s boční zástěnou. Celková plocha pozemku, tvořící jeden funkční celek má výměru 4629 m². Na zahradě se dále nachází posezení a zajímavá chatka z roku 2015 s vybudovaným spaním v podkroví, do chatky je zavedena elektřina a vodovod. Úštěk je město v Ústeckém kraji, 17 km severovýchodně od Litoměřic. Je tvořeno malým historickým jádrem, dvěma předměstími a 21 vesnickými místními částmi. Vlastní město leží na výrazném pískovcovém návrší v nadmořské výšce kolem 240 m na rozhraní CHKO České středohoří a Kokořínsko. Městem prochází silnice č. 15 a železniční trať č. 087 spojující Litoměřice s Českou Lípou. PSČ zdejší pošty je 411 45. Podle úředních informací trvale žije na území města přibližně 2 900 obyvatel.
Nejhodnotnější částí města je jeho střed s mnoha zachovalými pozdně gotickými měšťanskými domy, prohlášený památkovou rezervací. Proto byl Úštěk nejednou využit jako kulisa k filmům. V okolí města je krásná krajina s několika rezervacemi a severně od města je veliký rybník Chmelař. Rašovice je vesnice, část města Úštěk v okrese Litoměřice. Nachází se asi 4,5 km na jihovýchod od Úštěku. V roce 2009 zde bylo evidováno 90 adres. V roce 2011 zde trvale žilo 46 obyvatel.
Rašovice leží v katastrálním území Rašovice u Kalovic o rozloze 5,36 km2. Část obce je pod památkovou ochranou, její součástí je i venkovská usedlost č. p. 4 - památka chráněná státem, podstávkový dům a původní chalupa.

Cena
3 200 000 Kč Spočítat hypotéku
Aktualizováno
2. 9. 2024
Adresa
Úštěk - Rašovice, okres Litoměřice
ID
31
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Před rekonstrukcí
Plocha užitná
158 m2
Vybaveno
Ne
Druh objektu
V bloku
Vlastnictví
Osobní
Plocha budovy
306 m2
Plocha nemovitosti
4629 m2

Máte zájem o tuto nemovitost?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@realitymat.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Kontakt

Libor Hejčl

Libor Hejčl

Přihlášení k odběru

Nenechte si ujít nejnovější nabídky prodeje rodinných domů v Rašovicích (okr. Litoměřice).